شیوع آنفلوانزای پرندگان H۵N۱ در طیور ایران پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ آغاز فروش اقساطی خودرو KMC SR ۳ کرمان موتور از شنبه + جدول فروش (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وام عجیب یک کارمند بانک با بازپرداخت بیش از نیم قرن + عکس قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو بلاتکلیف ماند گل تازه زعفران در خراسان رضوی امروز چقدر قیمت دارد؟ (۱۶ مهر ۱۴۰۴)‌ پیش‌بینی بانک آمریکایی از قیمت عجیب طلا در سال آینده میلادی مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران: مشترکان پرمصرف منتظر قبض‌های میلیونی باشند تغییر جهت بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۴) راهنمای جامع خرید انواع تسمه نقاله شکاف عرضه‌وتقاضای نقره ۵ساله شد | اصلاح قیمت نقره در راه است؟ علت گران‌شدن میوه چیست؟ | رئیس اتحادیه: مقصر میوه‌فروش نیست سهمیه سوخت وسایل نقلیه فرسوده تغییر می‌کند فروش فوری سایپا از روز (یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + بخشنامه دلار در یک‌قدمی ۱۱۴ هزار تومانی شدن (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم یا رشد اقتصادی ندارد بازی مافیا - شهروند در بازار کالا‌های اساسی نرخ جدید بنگاه‌های املاک مشخص شد | تعرفه ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول چقدر است؟ قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) + لینک پخش زنده واریز بیش از ۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی دینار عراق در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ارز ترجیحی؛ زمینه ساز  رانت و  فساد  مخارج مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی | از درآمد پایدار شهرداری تا سلامت و ترمیم حقوق بازنشستگان قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | اختلاف ۲۰ هزار تومانی قیمت سیب‌زمینی در تره‌بار و سطح شهر طلا در مشهد دوباره در مدار صعود قرار گرفت | ورود دوباره طلا به کانال ۱۱ میلیونی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ مقصد اصلی زعفران صادراتی ایران کدام‌اند؟ | زعفران‌های صادرشده به چین تقلبی بودند؟ سکه پیش‌فروشی ۱۲ میلیون ارزان‌تر از بازار آزاد فروش رفت
سرخط خبرها

نیمه نخست امسال چقدر وام بانکی پرداخت شد؟ | خراسان رضوی رتبه سوم اعطای تسهیلات

  • کد خبر: ۱۸۸۲۶۵
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
نیمه نخست امسال چقدر وام بانکی پرداخت شد؟ | خراسان رضوی رتبه سوم اعطای تسهیلات
در نیمه اول سال ۱۴۰۲ بیش از سه هزار و ۷۴۸ هزار میلیارد تومان به متقاضیان وام داده‌اند که این رقم، معادل ۶۰ درصد از کل وام‌های پرداخت شده در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز گزارش مربوط سپرده‌ها و وام بانکی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد مانده وام‌های پرداختی نسبت به سال گذشته با افزایش ۳۴.۲ درصدی همراه شده و رقم مانده سپرده‌ها نیز ۲۹.۱ درصد رشد کرده است.

بانک مرکزی در ادامه روند ماهانه خود در انتشار آمار و ارقام مربوط به سپرده‌ها و پرداخت وام بانکی به تفکیک استان، گزارش مربوط به شهریورماه سال جاری را از طریق وبسایت رسمی خود منتشر کرد؛ گزارشی که در آن، داده‌های مانده تسهیلات اعطایی و سپرده‌های جذب‌شده در بانک‌های دولتی، خصوصی و همچنین موسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک مرکزی، درج شده است.

گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که مانده وام بانکی پرداخت شده از سوی شبکه بانکی کشور در نیمه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۳۴.۲ درصد افزایش یافته است. به علاوه، در این مدت مبلغ مانده سپرده‌ها در بانک‌ها نیز ۲۹.۱ درصد رشد کرده است.

میزان سپرده‌گذاری در بانک‌ها چقدر شد؟

مطابق داده‌های منتشر شده توسط سوی بانک مرکزی از میزان سپرده‌های بانکی تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۲ رقم مانده سپرده در این مدت به هشت هزار و ۱۹۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم علاوه بر رشد ۲۹.۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، نسبت به ابتدای سال جاری نیز ۱۲.۷ درصد افزایش یافته است.

آن گونه که بانک مرکزی در گزارش خود متذکر شده، سپرده‌های محاسبه شده در این آمارها، در دو دسته ریالی و ارزی جای می‌گیرند. بخش عمده سپرده‌های ریالی، شامل سپرده‌های بخش غیردولتی نزد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مثل سپرده‌های دیداری، قرض‌الحسنه و سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت هستند. به علاوه، عمده سپرده‌های ارزی نیز از سپرده‌های دیداری، مدت‌دار، پس انداز و پیش‌دریافت اعتبارات اسنادی غیردولتی تشکیل شده‌اند.

آمار سپرده‌های بانکی به تفکیک استان

از آنجا که دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و موسسات تولیدی سایر استان‌ها در تهران واقع شده و عمده فعالیت‌های بانکی آن‌ها از طریق شعب بانک‌های پایتخت انجام می‌شود، رقم مانده سپرده‌های بانکی در تهران اختلاف قابل توجهی نسبت به باقی استان‌ها دارد. طوری که چهار هزار و ۴۱۰ هزار میلیارد تومان، معادل حدود ۵۴ درصد از سپرده‌های کل شبکه بانکی در بانک‌های استان تهران سپرده‌گذاری شده است.

پس از آن، بیشترین سپرده‌گذاری در بانک‌های استان اصفهان با رقم بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان انجام شده است. استان خراسان رضوی نیز با مانده سپرده‌های ۳۴۳ هزار میلیارد تومانی در رده سوم جای دارد. در طرف دیگر، اما مردم استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان شمالی، کمترین میزان سپرده را در بانک‌ها قرار داده‌اند.

پرداخت ۶،۲۳۲ همت وام بانکی در نیمه نخست ۱۴۰۲

براساس آمار‌های منتشر شده، بانک‌های کشور تا پایان تابستان امسال ۶ هزار و ۲۳۲ هزار میلیارد تومان وام بانکی پرداخت کرده‌اند. مقایسه این رقم با میزان پرداخت وام در ۶ ماهه سال ۱۴۰۱ و نسبت به ابتدای سال جاری، نشان از رشد به ترتیب ۳۴.۲ درصد و ۱۱.۶ درصدی میزان پرداخت تسهیلات دارد.

همچنین در سایت بانک مرکزی ذکر شده که عمده ارقام تسهیلات، شامل مطالبات از دولت، خالص تسهیلات اعطایی ریالی وارزی و مطالبات سررسید گذشته، معوق ومشکوک‌الوصول است.

بیشترین و کمترین تسهیلات در کدام استان‌ها پرداخت شد؟

بررسی گزارش بانک مرکزی در بخش وام بانکی نیز حاکی از پیشتازی بانک‌های تهران در اعطای تسهیلات است. طوری که بانک‌های تهرانی در نیمه اول سال ۱۴۰۲ بیش از سه هزار و ۷۴۸ هزار میلیارد تومان به متقاضیان وام داده‌اند که این رقم، معادل ۶۰ درصد از کل وام‌های پرداخت شده در کشور است.

استان‌های اصفهان و خراسان رضوی، در بخش اعطای وام بانکی نیز پس از تهران پیشتاز هستند. از سوی دیگر نیز کمترین میزان تسهیلات در استان کهگیلویه و بویراحمد و به مبلغ ۲۵ هزار و ۴۴۵ میلیارد تومان پرداخت شده است. استان‌های ایلام و خراسان جنوبی نیز در رده‌های بعد قرار دارند.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->